Triburile Speed – Portal Triburile Speed

Dennis Gabor

Posted on: 5 Iunie 2010

Prietenii nostri de la Google il celebreaza pe nea’Gabor, Dennis Gabor…voi stiti cine este? Hmmm… pai daca nu, stati asa ca va explic…in cele ce urmeaza ;))

Dennis Gabor a fost un fizician de origine maghiara care a intentat holografia in 1949, pentru care a primit Premiul Nobel pentru Fizica in anul 1971.

Holografia este o forma avansata a tehnicii fotografice, este acea metoda de inregistrare a unei imagini tridimensionale pe un suport bidimensional. Inregistrarile astfel obtinute se numesc holograme.

El a avut, de asemenea, descoperiri de la osciloscoapele de mare viteza, teoria comunicarii, optica fizica, pana la televiziune. Gabor a castigat mai mult de 100 de brevete.

Ideea holografiei i-a apartinut lui Dennis Gabor, dar inventia sa nu a putut insa fi aplicata pe scara larga decat dupa anii 1960, odata cu inventarea laserului. Astfel, prima holograma a unor obiecte tridimensionale a fost înregistrata in anul 1963 de catre fizicienii Emmett Leith si Juris Upatnieks in SUA si de catre Yuri Denisyuk in Rusia.

Cand Dennis Gabor a castigat in 1971 Premiul Nobel pentru Fizica pentru ca a inventat holografia, renumitul pictor si sculptor Salvador Dali a vazut imediat cum poate fi aceasta transpusa si in arta.

El s-a folosit de intelepciunea lui Gabor si a produs cateva lucrari pe care le-a expus in primavara anului ‘72 la o expozitie la Galeria Knoedler din New York, comentand in catalogul sau ca geniul lui Gabor a furat magia de la trimensionalul lui Velasquez si cubismul lui Picasso.

Holografia a facut posibila renasterea unei arte si in fata mea se deschid nou usi pentru o noua era a creativitatii“.

Anunțuri
Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Triburile Speed,Triburile Speed gratis,cel mai tae server triburile speed,reloadzone.idle.ro,reloadzone,joaca triburile speed,cum sa faci server triburile speed

Statistica

  • 41,195 persoane au trecut pe aici

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 5 urmăritori

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: